tirsdag den 20. september 2011

Blomster på Saõ Miguel

Det regner kraftigt idag på feriens 8. dag, så det bliver til indendørs hygge og afslapning. Måske kører vi en tur i øens storcenter og henter "cupcakes", stearinlys og varm cacao. Jeg har masser af bøger med, så jeg kan sidde og hyggelæse, mens regnen plasker ned udenfor.

Manden har pcén, dvs. lige nu er han igang med middagsluren, så jeg kan lige skrive et indlæg imens :-)

Lige lidt om blomsterne og frodigheden her på øen, havde jeg tænkt mig at skrive om, - sikkert påvirket af al vandet, der kommer ned fra oven. Det er jo det, der danner grund for frodigheden.

Først og fremmest er der jo hortensiaen. Disse herlige blomster gror næsten overalt på øen og bliver brugt til markskel i form af kæmpe buske. Farverne skifter fra snehvid, lyserød og til dyb azurblå.
Så er der en masse montbresia, men disse er afblomstret på denne tid af året, det samme er alle de blå skærmliljer, der også pryder vejkanterne.
Til gengæld er det tid for Amaryllis Belladonna, eller "girls go back to school" som den også kaldes.

Disse løgknolde blomstre i fuld flor netop nu, blade har de ingen af, disse var fremme i foråret og nu, hvor børnene starter i skole igen, kommer blomsterne.

Så er der disse træbregner, som jeg finder rigtigt fine, - små mini palmer.
De vokser inde på øen i beskyttede dale, hvor vinden ikke pisker dem i stykker.

Ellers er der jo ukrudtet. F. eks. blå pragtsnerle. Tror det er Ipomoea indica.
Vildtvoksende overtager den ALT.
Den deler pladsen med den flotte gule lilje ovenover, Hedychium gardnerianum, som er en liljeart hjemhørende i himalaya, men som er utrolig invasiv og nu gror vildt over det meste af øen. God til at holde på eroderende jord, men slem for det lokale planteliv, da den overtager al fri plads og med sin tætte og høje vækst og bambus-lignende rodnet.

 Og der er mange andre blomster og planter, - hver del af øen har sine og årstidens skiften bringer nye frem.

Alt i alt, er der masser at gå på opdagelse i, og jeg er overbevist om, at man kan få næsten alt til at gro her på øen. Klimaet er mildt året rundt og frost er i lavlandet et ukendt fænomen. De sidste to år har de dog har rimfrost enkelte morgener i de højestliggende egne, - hvilket er helt uhørt her på øen.

Men lad os nyde resterne af sommeren og et kig til naboøen Santa Maria.



1 kommentar:

  1. Hold da lige kæ.., sikke en udsigt på det sidste billede, man føler næsten at man forsvinder ind i billedet så flot er det.
    Kh. Dianna

    SvarSlet