onsdag den 28. september 2011

Hjemme igen

Så er jeg hjemme i DK igen, - selvom det holdt hårdt.... Ikke fordi jeg ikke gerne ville hjem igen, - det ville jeg skam. Jeg savnede min egen seng, min kat og leret, - og dejlige danske kartofler.

Men hjemturen gik ikke helt efter planen.

Vi stod tidligt op som planlagt og kufferterne var pakket aftenen før, så vi kom planmæssigt ud ad døren og fik sagt farvel til hotellet og hotel-katten, som delte værelse med os i et par dage. "Rabo-gato" dåbte vi ham og fik i receptionen bekræftet at det var en af killingerne, der kom til verden på hotellet sidste år, mens vi boede på hotellet. Nu var han blevet stor og et år gammel.
Nå, men ud ad døren det gik og afsted til lufthavnen. Det havde blæst kraftigt og regnet voldsomt hele natten, så alle hotellets solsenge lå enten i poolen eller blæst over i palmebedet. Og poolen var regnet fuld :)

Vi nåede lufthavnen og fik afleveret lejebilen, tjekket ind, kom igennem security og fik spist morgenmad i cafeen. Men vores fly fra Danmark var intet steds at se. Og det blæste!

Først meldte de flyet forsinket ½ time pga. vejrsituationen, - så blev det meldt yderligere 1 time forsinket. 3 timer efter planlagt afgang blev vi budt ud i forhallen til en lille sandwich og en lille flaske vand.

Efter yderligere 1 time forlød det, at nu var vores fly landet, så vi skulle skynde os igennem security igen, så vi kunne være klar til at komme ombord.

Ca. 5 ½ time efter planlagt afgang lettede vi fra Saõ Miguel og fløj mod gamle Danmark. Men vi nåede kun til Bordeaux i Sydfrankrig, så havde "crew"ét brugt deres arbejdstid og måtte ikke flyve længere.

Så vi landede i Bordeaux, men måtte pænt sidde i flyet og vente i 1½ time, da lufthavnen ikke havde nogen bus, der kunne køre os ind i transithallen. Ventetiden skyldes, at flyet skulle tankes igen og ikke mindst at vi skulle vente på en frisk besætning, der kom med Lear-jet fra Roskilde. De var fløjet fra Roskilde ½ time inden vi nåede Bordeaux :(

Udendørs temperaturen i Bordeaux var lækre 27 grader, men det er knap så lækkert, når man sidder fanget i et fly med slukket aircondition. Aircondition virker nemlig kun når flyets motor arbejder.

Oveni alt dette havde vi fået pladser på den aller bagerste række i flyet, lige ved de to toiletter, - hvoraf det ene allerede var stoppet inden vi kom ombord. Så du kan nok tænke dig til lugtgenerne :(

Vi nåede Billund lufthavn kl. 01:00 onsdag, kun 7 timer forsinket. Så på hovedet i seng efter at have snakket med vores dejlige missedreng Bimse, som glad tog imod os, da vi åbnede døren.

Missen gik med i seng og lyset blev slukket kl. 03:00 og så zzzZZZZ.

Katten skulle ikke nyde noget af, at vi stak af igen, så han lå ovenpå mig eller manden hele natten. Helst på brystkassen og med hans hovede i vores hænder. Tror han har savnet os, trods at vores dejlige naboer har passet ham til UG og kigget ind til ham flere gange om dagen.

Så efter 12 timers søvn stod den på udpakning, tøjvask og rengøring af hytten, og selvfølgelig hygge med Bimsekatten.

Og så over til naboen og takke for pasning af hus. Vi havde taget en kasse "Azorerne" med hjem som tak.
Men ferien fortsætter resten af ugen og fra søndag står den på Keramik med http://www.domine.dk/ keramiker Claus Domine Hansen på Engelsholm højskole. Glæder mig :)

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar