lørdag den 10. marts 2012

Drejekursus, - juhuuu!

Jeg er på drejekursus denne weekend.

På Fyn hos Karin Søgaard i hendes rustikke studio med brændeovn, hygge og drejeskive.

Vi var to elever på drejning i dag, samt en der arbejdede med pladeteknik. I morgen har jeg drejeskiven helt for mig selv. I dag måtte jeg dele, så jeg fik, foruden drejeriet, lavet et stort fad i pladeteknik, samt en fiskeform.

Drejeriet gik superfint. Fik drejet en pæn stor skål, en vase, en dyb tallerken i overstørrelse og en vin karaffel, der før tørring og brænd, måler 21 cm i højden.

Så jeg har lært en masse teknik, fif og tricks og er forventningsfuld efter at komme igang igen i morgen for at se, om det er noget, der hænger ved.

Billeder har jeg ikke. Del har jeg slet ikke haft tid til at tage billeder, dels havde manden kameraet med ud og lege i dag.

Hmmm, men blog uden billeder er ligesom kaffe uden vand, så må lige lede i arkivet...
Dette er et billede af en skulptur, jeg lavede mens vi boede i Vejle og jeg sad i kælderen og nussede.

Den er blevet rigtig god og min ide virkede, - problemet med skulpturen er blot, at koppen har været brækket at 3 gange, mens den stod i kælderen og tørrede og nogle af "sprøjtene" har også være knækket af under transporten fra kælderen og til ovnen hos AOF.

Derfor mangler der en "tap" og koppen er revnet, der hvor den er fæstet til resten af skulpturen. Så jeg må prøve igen.

Lige nu kalder sengen. Måtte jo "tidligt" op idag og vækkeuret ringer igen kl. 07:00 i morgen. Og kroppen værker. Har fået "bowling" balle/lår af at sidde ved drejeskiven, hovedet smerter pga. for lidt væskeindtag + sikkert også uvante spændinger i nakken. 

Så jeg kan høre dynerne kalde meget højt!

2 kommentarer:

 1. Hi Gabi,
  Thank you for your comment on my site, it was lovely to hear from you. It has been delightful to visit your blog and to see what you do. I was able to get Google to translate your blog for me. I do like your home at the old school, it is lovely.

  SvarSlet
 2. Hello Peter.

  Thanks for your comment to and for great that you could use google translate to get a little meaning out of my blog.... I´m still a newbie at blogging and ceramics, but I try to squeeze all the wisdom and inspiration out of the internet :-)

  We love our old school, I felt at home the first time we visited and knew that this was destined to become our home. Great feeling.

  Have a nice day on the opposite site of our planet :-)

  SvarSlet