torsdag den 8. november 2012

November blues

Tiden render og om lidt er det jul igen.

Langt om længe er det lykkedes mig at få glaseret en ovnfuld stentøj færdig og få den brændt. Det tog også "kun"3 uger. I hverdagen når jeg nemlig ingenting, - ud over det daglige lønarbejde og det, at fragte mig selv frem og tilbage.

Men her er lidt at det mest vellykkede fra ovnen. Selvom vellykket var det hele, - forstået på den måde, at der ikke skete nogen nedsmeltninger. Dette var nemlig min største frygt, da jeg har haft gang i både stentøjsler og lavtbrændende ler på en gang.

Men det er på en eller anden måde lykkedes mig at holde det adskilt. - Her er tale om mere held end forstand + alt hvad jeg ikke havde mærket "st" inden forglødningen, fik lov at stå til en lertøjsbrænding eller en tur i rakutønden.

Billeder, ja!


Mine første krus samt et par skåle - der er flere i ovnen, men denne glasurkombi var den bedste.


En flaske i kombiglasur.... Den røde er næsten umulig at styre, hvis der er andre glasurer i ovnen. Men på en måde kan jeg godt lide den måde, den røde glasur skifter farve.


Her er der tale om en kombi af lysgrøn smeltebegitning med klar glasur og den røde glasur. Der sker noget interessant oppe i toppen, hvor den klare er løbet sammen med den røde.

Ellers er jeg så småt begyndt på lidt flere kopper, da de er lidt interessante at lave. Jeg har også fået en bestilling på 6 stykker, så jeg må hellere øve videre :-)


Og her til aften røg der en stor klump ler på skiven og resultatet blev denne sag:


Har endnu ikke besluttet mig for, om den ryger i genbrugsspanden, eller hvad der skal ske med den. Vi får se....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar